Ungdomsverksamhetens mål är

  • att låta barn och ungdom uppleva den glädje och gemenskap som finns i dansen
  • att ge barn och ungdom ökat självförtroende och stärkt social kompetens
  • att ge barn och ungdom kännedom om en viktig del av vårt kulturarv
Vi försöker nå dessa mål genom
  • att ge medlemmarna kunskap om våra vanligaste sällskapsdanser
  • att erbjuda medlemmarna utflyktsarrangemang och lägerverksamhet
  • att ha dugliga instruktörer och ledare
  • att ha låga kostnader för medlemskap och deltagande
  • att medverka med Dans i Skolan
  • att delta i uppvisningar och andra arrangemang
  • nedsatt entréavgift på våra dansträffar
Kolla här vad vi gjort de senaste åren

Vi erbjuder kurser för barn och ungdom i egen grupp
på Älvkullen i Höör vid tillräckligt
antal föranmälda, hoor@grfdans.se

Kursprogrammet här

Vi vill att nya dansare föranmäler sig
Välkomna !!!
Kontakta Sven 0705 694639 eller hoor@grfdans.se

HÄSTVEDA-LÄGRET 

i  BARNENS BY vid Luhrsjön i  maj månad är en höjdare.
Under lägret roar vi oss med 
danser, mys-kvällar, lekar, bad, brännboll, disco mm.

Vi bor inomhus i stuga med plats för ca 25 st. I varje ända finns sovsalar, duschar och toaletter. I stugans mitt finns en stor sal, där vi äter, dansar, myser vid öppna spisen och har andra inneaktiviteter. Stugorna har eget kök, där vi hjälps åt med mat och disk. Utanför finns plats för t ex pilkastning och grillning. Vi delar ofta stuga med ungdomar från någon annan förening. 

Programmet i stort planeras av lägerarrangörerna. Det är olika aktiviteter på olika tider och platser på området. En del tid blir ändå "över", då vi kan bestämma själva vad vi vill göra, kanske bjuda in nyfunna kompisar från grannstugan på discodans eller minifest, bada eller bara slappa en stund.

Kostnaden per deltagare är baserad på självkostnader, Glada Gänget subventionerar ofta egna medlemmar. Alla är försäkrade under lägertiden. 

Vi brukar få hjälp med transporten dit och hem av t ex förälder som ställer upp. En av ledarnas bilar kan ha släpvagn, med plats för en hel del personlig packning. Ledarna kör ibland i förväg för att hinna förbereda på plats. Övriga kör från Älvkullens  (Medborgarhusets) parkeringsplats. 
Vi lämnar lägret på eftermiddagen sista dagen.

 En förteckning över personlig utrustning delas ut till deltagarna, som också får sk lägerbrev i god tid innan lägret

Tyvärr har lägerverksamheten tvingats till ett uppehåll, men vi hoppas att snart få träffas i Hästveda igen.

Jägersbo dansrestaurang vid Ringsjön
  har varit central plats för Glada Gänget sedan mitten av 90-talet. Det ordnades ungdomsdansträffar här både i egen och GRF:s regi.
Platsen erbjöd dansbanor ute och inne, bad i Ringsjön, minigolf, cykelbåtar, kanoting mm.
Är tyvärr numera nedlagd.

Blå caféet i Lomma
  har sedan något år blivit en plats att återkomma till, med utedansbana precis intill vackra Öresund. Caféet är också välkänt för sina träffar i jazzens tecken.

Skytteskogens dansrotunda i Eslöv
flyttades lite närmare Trollsjön och har lockat oss att tillsammans med andra föreningar i vår närhet ("En fyra Skåne") arrangera sommardanser där. Det blir förmodligen flera träffar där, då det börjat bra.

Tallparken
i centrala Vinslöv är centrum för populära dansträffar, anordnade av Vinslöv-föreningen bl a. Vi har deltagit där många gånger och det är mycket trevligt. Våra planering innefattar numera danserna i Tallparken (1 eller 2 ggr/år).
Vi i Glada Gänget försöker vara med där och låta våra ungdomar träffa andra dansglada i samma åldrar, och dansa till en riktig orkester. Naturligtvis kan även vuxna och föräldrar ta en svängom. 
Våra kursungdomar får en enkel fika under eftermiddagen. Vi ledare, föräldrar (eller andra vuxna), syskon m fl, kan köpa fika för en rimlig kostnad. Arrangören brukar inte tycka om att man har med fikakorg hemifrån.

Gislövs Stjärna
är en traditionell festplats på Österlen. Skåneringen anordnade i många år dans för barn och ungdom från distriktets föreningar en söndag, oftast i mitten av mars på Gislöv.
Tyvärr har dessa träffar upphört sedan flera år. Numera är dessutom Skåneringens distrikt avvecklat.


Gya i Stehag
en välkänd plats för gammaldansträffar, i synnerhet för oss i Glada Gänget, vars tidigaste verksamheter var just i Gya. Vid några tillfällen i "modern tid" har det ordnats Ungdomsdansträffar där. Det är ungefär samma som i Tallparken (se ovan) och de gånger det finns ett arrangemang i Gya för våra unga dansare åker vi naturligtvis.



Verksamhetsberättelse 2002, Verksamhetsberättelse 2003, Verksamhetsberättelse 2004, Verksamhetsberättelse 2005, Verksamhetsberättelse 2006
   Verksamhetsberättelse 2007 Verksamhetsberättelse 2008 Verksamhetsberättelse 2009  Verksamhetsberättelse 2010Verksamhetsberättelse 2011
För denna sida svarar Sven Jönsson.
Skapad med Netscape 7.2
Senast uppdaterad 10 feb 2017
Till Glada Gängets startsida