Glada Gängets logotype
Höörs  GDF Glada Gänget, bildad 1956 
är en ideéll dansförening som tillhör
Gammaldansarnas Riksförbund

                   

 Välkomna på träningsdans på Älvkullen den 8 okt  kl 18-20
Ta med egen fika. Ingen avgift.
Är du intresserad av att komma så anmäl dig till Ewa på telefon nr. 070-694 49 46 eller på mail boewa@telia.com  senast den 1 oktober.

Dans den 13 okt kl 20-24
 m AJAX ork
 på Älvkullen, Höör
Välkomna !!!


Stötta föreningen
 lös medlemskort
För att lösa medlemsavgift  betalar ni in 100:-/person på Bg 5165-9993 eller Swish 123 473 40 59
Ange för- och  efternamn och ort, (ev tidigare  medlemsnummer och år )

  Alla danser (samkväm) på Älvkullen i Höör hittar du i listan till vänster.
Vi öppnar kassan ca 30 minuter före dansen som pågår mellan kl 2000 och 2400.
2 "moderna" 1 "gammal", demokratisk dans, paus 2145-2215.
Tag med egen fika
Information Ewa
0706 944946

e-post till hoor@grfdans.se

Senaste Nytt
Uppdaterad 2023-01-22
Föregående års verksamheter hittar du i Arkiv
Vi puffar för

Gynnare och Sponsorer
2023-09-21

Hej alla!

Det blev bara några få anmälda till nybörjarkursen så därför blev den inställd.

Vi bjuder i stället in till träningsdans söndagen den 8 oktober kl. 18.00 – 20.00 på Älvkullen i Höör. Ingen avgift till träningsdansen.

Är du intresserad av att komma så anmäl dig till Ewa på telefon nr. 070-694 49 46 eller på mail boewa@telia.com  senast den 1 oktober.

Tag med egen fika till pausen.

Nästa fredagsdans blir den 13 oktober kl. 20.00 på Älvkullen till Ajax orkester. 

Fredagsdansen den 10 november har vi ställt in.

Välkomna

Hälsar styrelsen

2023-01-22
Föreningens årsmöte hölls tidigare idag, och förlöpte utan problem. Ett sammanfattande referat kommer att publiceras så snart protokoll är klart.

Påmmines om problemet med tidigare hackerangrepp:
Hemsidor och epost (i viss omfattning) drabbades av elak attack i början av december och har under en tid varit nedstängt. Vi beklagar verkligen detta och har nu lyckats återställa funktionaliteten och öppna för besök. En olägenhet är att huvudmappen "dansen"  fått namnändras till "gammaldans" . Har du som användare sparat genväg eller bokmärke, så rekommenderar jag att du uppdaterar adressen. Den nya dressen är alltså "http://www.svenopias.se/gammaldans"
 

Fest? Bröllop? Examen?
Kontakta Glada Gänget för uppfriskning av gamla danskunskaper eller snabbkurs i vals, foxtrot m fl.
 Mer info.

Vi har uppvisningar och kan medverka på evenemang och aktiviteter. Hör av dej till oss om dina önskemål.

Föreningströja
 
Mörkblå tenniströja 100:- alla storlekar.
Bild här

danslogen.se
hitter du många arrangemang i hela Sverige
(inkl Glada Gängets fredagsdanser)
Företag eller  privatpersoner, alla kan stödja Glada Gänget  genom gåvor, vinster till lotterier, sponsoravtal etc.
Är du intressera av hjälpa föreningen att bibehålla hög kvalitét på kurser och dansträffar, tveka inte att kontakta vår kassör Bo Högberg , gärna via e-post.
Du kan också sätta in ett valfritt belopp på vårt bankgiro 5165-9993, ange "gåva" i meddelande -fältet.

Gynna våra sponsorer !!

Lennart Andersson Smide & VVS
Smens Hereford
Bosses bilservice
Ting & Media

Samarbetspartner är Sparbanken Skåne, Höör

 
Senaste nytt här nedan

2022-12-18
Hemsidor och epost (i viss omfattning) drabbades av elak attack och har under en tid varit nedstängt. Vi beklagar verkligen detta och har nu lyckats återställa funktionaliteten och öppna för besök. En olägenhet är att huvudmappen "dansen"  fått namnändras till "gammaldans" . Har du som användare sparat genväg eller bokmärke, så rekommenderar jag att du uppdaterar adressen. Den nya dressen är alltså "http://www.svenopias.se/gammaldans"

2022-11-17
Sista fredagsdansen på Älvkullen var med Ingvar Fahst orkester  som gjorde riktigt bra ifrån sig. Som brukligt dansade vi en gammaldans omväxlande med två sk moderna, dvs foxtrot/bugg. Två lotterier såldes under kvällen och dragningen hölls i pausen. Deltagarna hade egen fikakorg.

2022-10-23
Lite om kursen på Älvkullen
Vi har nu träffats 6 ggr, av planerade 10 ggr. Det har varit lite olika många deltagare de olika söndagarna, men idag blev vi så många att vi kunde dansa några bytesdanser.
Hittills har vår eminenta ledare Ewa hunnit lära ut gångsteg, snoa, schottis, vals, polka, pariserpolka, foxtrot, svingen (2 varianter), schottis annorlunda, sambaglädje, am promenad, oh Susanna och haderianschottis. Allt med god hjälp av Sven och med Gunnar vid spelmaskinen (numera dator). Återstår 4 söndagar, och du som känner dej sugen är välkommen att komma med, vi ser till att du kan vara med, genom repetitioner och visningar. Våra hjälpdansare är också duktiga. Söker du någon att samåka med kontakta Bo Högberg som kanske kan hitta någon som kommer från ditt håll.

2022-08-12
 Styrelsen har beslutat att starta höstens verksamheter (länk till infoblad):

       Det blir kurs för nybörjare med start den 18 sept kl 1800 på Älvkullen i Höör, 10 ggr .
Det blir träningsdans -Nostalgidans - på samma datum och plats kl 1930.
Du bör föranmäla dej till båda typerna av arrangemang senast den 6 sept, Ewa Högberg 070 694 49 46.
Ta med egen kaffekorg.

        Det blir fredagsdanser den 7 okt och  11 nov, kl 20 - 24, mer info meddelas inom kort.
Även nu tar du med egen kaffekorg. Ingen föranmälan.

2022-05-02
Årsmötet genomfördes som planerat igår - den 1 maj - på Ålvkullen. Bo Högberg hälsade de närvarande välkomna och inledde med att utlysa en tyst minut för Inger Persson som avled den 1 april. Ett ljus och bild av Inger var stilfullt arrangerade på ett bord och möjlighet fanns att skriva sitt namn på ett kondoleanskort. Våra tankar går till maken Bo och övriga anhöriga.
Bo H - som ersatte ordf  Ewa, som låg hemma i sjukdom - öppnade sedan mötet. Till mötesordf  utsågs Börje Persson. Bo föredrog sedan verksamhetsberättelsen och de ekonomiska rapporterna, allt godkändes av mötesdeltagarna och ansvarsfrihet beviljades. Bo redogjorde för hur styrelsen tänkte kring kommande danser och kurser. För närvarande finns ingen verksamhet fastställd, med undantag för Nationaldagen då man planerar en information i samband med firandet på Snogeröds IP, Man hoppas även kunna medverka på Höörs Marknad med lotteri.  Plan och budget godkändes. I budgeten var avsatt en större summa för att täcka ev förluster under årets aktiviteter.
Inan valen berättade Bo att styrelsen beslutat att reducera antalet funktionärer till GRF:s krav, dvs fem i styrelsen plus en ersättare. Det blev sedan enligt valberedningens förslag, dvs Bo Högberg omvaldes som kassör för 2022 och 2023. Gunnar Kristoffersson utsågs till sekreterare i ett fyllnadsval efter Inger Persson. Som ledamot utsågs Karin Kristoffersson tom 2023. Övriga ledamöter är tidigare valda tom 2023, nämligen ordf Ewa Högberg och ledamot Oskar Caster. Bo Persson nyvaldes som ersättare på ett år.För övriga befattningar blev det omval för alla. I valberedningen är därmed Jörgen Påhlsson sammankallande,, enl det rullande schemat.
Under punkten Övrigt tackades Börje för välskött uppdrag som mötesordförande. Bo informerade också att föreningen gjort insättningar till minnesfond efter Sten Persson som avled 2021.
Efter mötet packades kaffekorgarna upp.

2022-03-22
Söndagens dans på Älvkullen med temat "Vad vi kommer ihåg" var första egentliga dansdagen i Gladsa Gängets regi iår. Knappt tjugo förväntansfulla dansare  hörsammade inbjudan och det blev en lyckad träff. Beslutades att upprepa på kommande söndag den 27e.

2021-10-04
Årsmötet genomfördes på söndagskvällen på Älvkullen utan problem. Det blev omval på alla poster, utom att styrelsen måste utse ny kontaktperson för Dans-I-Skolan, efter Sven, som skött dessa frågor från starten.
 Efter årsmötet bestämdes att föreningens instruktörer ska träffas under hösten för att friska upp förmågorna innan ev uppstart av kurserna 2022.

2021-06-12
Den senaste tiden har danser med omfattande begränsningar i antal deltagare och former kommit igång på flera håll.
Bl a pågår
   Hamndans i Ystad (se inlägg på Facebook) onsdagskvällar, '
   Folkdans på Ribersborg (se inlägg på Facebook) tisdagskvällar
och efter midsommar startar den traditionella dansen på Ribersborg (se inlägg på Facebook).
Exakta dagar och vilka föreningar som deltar är inte känt för mej, men Öresunds DansFörening startar den 1 juli och den redan startade folkdansen på tisdagar fortsätter.

På Grevieparken i Lönsboda ordnas konserter med kända dansband, likaså i Kalmar, Håll ögonen öppna för det rör på sig lite varstans.

Hoppas vi snart kan ses och få glädjas i dansens virvlar igen.

/Sven J

Årsskiftet 2020 - 2021
Hej!
Hoppas det är bra med er alla. Att ni längtar efter dansen är väl ingen hemlighet, för så känner vi också.
Men dansen och kurserna ser ut att dröja ett tag till. För att ligga lite i framkant har vi bokat upp tider på Älvkullen för kursverksamhet och fredagsdanserna under 2021 i samma omfattning som tidigare.
Just nu så ser vi ingen ljusning i när det kan komma igång och vi som alla andra följer vi utvecklingen av Covid-19 och FHM restriktionerna.

Årsmöte
skall vi på något sätt avhålla och det brukar vara den 2:a söndagen i januari, men vi återkommer med datum, tid och hur det ska arrangeras.

Vi hoppas på att ni stannar kvar och löser medlemskort i föreningen för 2021 trots att vi inte vet när vi kan erbjuda er någon verksamhet.
Vi välkomnar även såväl tidigare som nya medlemmar till föreningen 2021.

För att lösa medlemsavgift för 2021 betalar ni in 100:-/person på Bg 5165-9993 eller Swish 123 473 40 59
Ange för, efternamn och ort, (medlemsnummer för er som löst för 2020)

Det fysiska medlemskortet löser vi på något sätt, hör av er med ett SMS till 070-694 49 46 eller per mail boewa@telia.com

Hälsningar Ewa & Bo
Höörs GDF Glada Gänget
För denna sida svarar Sven Jönsson.
Skapad med Netscape Composer 7.2
Ses bäst med skärmupplösning 1024*768
Till Startsidan