Glada Gängets logotype
Glada Gänget - Höörs Gammaldansförening
är en ideéll förening som tillhör
GRF-Gammaldansarnas Riksförbund
Glada Gängets logotype
  2011  
Klicka för snabb flytt till vald månad
Januari  Februari  Mars  April  Maj  Juni   Juli 
Augusti  September  Oktober  November  December

2011-01-08
   Revisorerna har gått igenom Glada Gängets bokföring för 2010. Ett par förslag till förbättring av redovisningen kom fram, i övrigt inget och i revisorernas berättelse tillstyrks ansvarsfrihet för styrelsen. På söndag den 16 jan är det årsmöte. Ingen föranmälan, men ta gärna med egen fika. Efter mötet blir som vanligt en stunds dans.

2011-01-08
  Säsongen på Jägersbo inleddes i går med dans till Jaxons eminenta kvintett, Dansare från hela Skåne  trotsade riskerna som kördes ut i radio hela eftermiddagen om ishalka och andra trafiksvårigheter. En stor andel unga dansare kom och hade en riktigt härlig danskväll till omtyckta Jaxons. Strax innan paus hade ca 115 löst entré. Som vanligt hade vi sponsrade lotterier och på prisbordet fanns mängder av  honung från Bror Magnusson Honung i Öved.  Jägersbomackan var som vanligt välkomponerad och god. Golvet tidvis tråkigt, beroende på nåt tekniskt fläktproblem tidigare på eftermiddagen, som fått parketten att bli lite trögare än vi vant oss vid under höstsäsongen. Hoppas att det var en tillfällighet. Ingen reagerade negativt på prishöjningen i entrén och det tolkas som att våra besökare får god valuta för pengarna på Jägersbo.

2011-01-16
   Årsmötet lockade ca 25 deltagare, dvs intresset för dylika tillställningar är svalt. Sedvanliga förhandlingar och funktionärsval sköttes oklanderligt av den för årsmötet utsedde ordf  Börje Persson. Tre styrelseledamöter lämnade Glada Gänget, Hans Lindstedt (ca 10 år), Kerstin Jönsson (ca 15 år) och Håkan Nilsson. (2 år).  De efterträds av Lis Kjernli och Jette Willumsen, tyvärr blir en av styrelseplatserna vakant. Till Festkommitté och fixargrupp utsågs Inger Persson och Kerstin Mårtensson. I övrigt var det  oförändrat. Ewa Högberg omvaldes som ordf för ytterligare 2 år, och kvar i styrelsen ytterligare ett år är Oskar Caster, Bo Persson och Sven Jönsson.
De avgående ledamöterna Hans och Kerstin avtackades med blommor, medan Håkan som befinner sig på resa avtackas senare.
Efter mötet dansade vi efter Sten-Svantes.

2011-01-31
   Kurserna på Älvkullen fortsatte igår efter uppehållet över helgerna. Programmet för ungdom var omväxlande och bjöd  på både repetitioner och nyheter. Bland de sistnämnda var Antens Snoa och Rasmus. På begäran togs bl a Lucky och Hässelbysteppen. Några hade varit på dans i Tallparken nyligen och innan vi skildes bestämdes att vi skulle ta uppnågra danser som förekommit där, på vårens kurs - det var bl a Pappa Leifs vals, Stärkan, Joy-stick och några till.
    Programmet för vuxna var också i huvudsak repetitioner från hösten, i Grunder var Jessika-polka ny och i Påbyggnads räckte det mer än väl med repetionerna. Som ledare har vi fantastiska Ingrid och för musiken svarar Eva Blad.


2011-02-07
   Nu rullar det på på Älvkullen. Ungdomsdansarna hade valt att besöka dansen i Knislinge, ev kommer det nåt referat senare. Ingrids Grundkursdeltagare fick känna på mer från i höstas, men alltid något nytt, denna söndag var det Skanörs blandning. Vi tränade även Frykdalssteg, som nästa söndag skall bli Skånsk Mazurka. I Påbygg  var det Tordmulen som blev utlärd som ny. Från höstens danser repeterades bl a E 18 , och från förra söndagen Salta Hunden, Fiderussen och Malmösvingen. Ingrids egen Älvkullen polka repeterades också noggrant. Nästa gång Lucky och Kalle P:s vals som nya.

2011-02-12
   Nordhs gör oss alltid glada och lockar vår publik upp på golvet från första till sista dansen. 125 löste entré och det kunde klart varit några till, men det räckte för att kvällen skulle bli trivsam. Lotterierna sålde slut förståss - vad annars med så fina vinster - och var sponsrade av Färs o Frosta Sparbank. Köket i Jägersbo serverade klart godkända skinkmackor i pausen. Dansgolvet var också bra, med lagom glid över hela ytan. De allra flesta dansarna stannade hela kvällen och fick efter "sistan" reda på att nästa gång blir det dansskola ca kl 19:40 fram till kl 20. Det blir damerna som bjuder fram till pausen, och det är ju Liljas som spelar, förutsättningar således för en lyckad kväll.

2011-02-21
   Uuuppss! Har visst glömt att göra referat från förra kursen, här kommer således för både den 13 och 20 feb.
   Ungdomsgruppen har festat till det. Förra söndan bjöd Jessica på kladdkaka m vispgrädde och i går hade Kim med sej en tårta. Sammanföll med att Rickard och Kim fyllt år nyligen. Dansa gjorde vi också och förra gången var Joystick, Pappa Leifs vals och Nya Månvalsen nya. Vi repeterade bl a Ångloket och Anten snoa. Igår (februarilovsextra) saknades hjälpdansare och Rallarsvingen blev därför den enda nya. Förutom förra veckans nyheter repeterades igår Dans i lövad sal och Vadsbosvängen och på begäran dansade vi Ålandsschottis och Kentucky home, bl a.
   Grundkursen för vuxna fick förra söndan pröva på Skånsk Mazurka och Kalle P:s vals, igår var Schottis i turer huvudnumret. På känt maner gör Ingrid hela tiden tillbakablickar för att befästa kunskaperna och igår drillades vändning i polka. I påyggnadskursen tog Ingrid upp Kerstins hambo som ny, och förra veckans nya dans - Lucky - repeterades, liksom bl a Tordmulen och Kalmarpolka. Som vanligt - och med den äran - var det Eva B som drog i bälgen.
    Häromdagen var det informationsmöte för brukarna på Älvkullen, vi missade det tyvärr, men i huvudsak informerade E Dahlin om kommande ombyggnadsarbeten. Bl a skall det in en hiss (hcp-anpassad) och förbättrad ventilation. En del reparationer på fastigheten, bl a skall ruttna fönster lite varstans bytas och läckande tak över foajén renoveras, och så småningom kan våra danskurser påverkas, men troligen inte förän till hösten. Dansgolvet skall slipas om och - får jag hoppas - lackeras så att fuktpåverkan från vädret minskar. Nya bord o stolar skall också komma på plats.

2011-02-28
   Full fart i ungdomskursen igår em. Sportlovets sista dag bjöd på Jiggartango, Schottis från Kalhäll och Kerstins hambo som nya. Hambo har vi ju inte dansat med ungdomar tidigare, för att inte riskera knäledsskador, men nu är även de yngsta så starka att vi kommer att kunna ha hambo fler ggr under våren. Bland populära repetitioner var Idalina, Nickolinas snoa och Rönnebergapolka. Lägeranmälningar börjar komma, det är ju Mette som tar emot.
   Vuxendanskursen hade inte många deltagare närvarande när Ingrid satte igång 18:30, men det dröjde lyckligtvis inte så länge innan det var välfyllt på golvet. Hambo från Farsta var den nya dansen i Grundkursdelen, medan Bröllopshambo togs som ny för de i Påbyggnadsgruppen. Naturligtvis repeterades de flitigt, bl a Kalle P:s vals i grundkursen och Lucky i påbygg.
   Det är snart dags för en vårfest ( den 1 april ) tillsammans med dansvännerna i 4a Skåne. Bo P tar upp de nödvändiga föranmälningarna.


2011-03-07
   Ungdomskursen fulltalig i går igen. Ny dans var Stärkan och tillsammans med mer hamboträning och repetitioner av bl a Shortcake och Jiggartango var eftermiddagen fylld till brädden. Anmälningarna till lägret togs upp och det blir nära 100 % av vår ungdomssektion som deltar. Bestämdes att vi ställer in nästa söndags ungdomskurs, till förmån för utflykt till Knislinge med Rose-Maries på scenen.
   Ingrid hade en del återblickar i grundkursen. Som ny dans togs Oh Johnny, och allt gick mycket bra, så bra att det förberedda programmet tog slut. Rompedarra improviserades in som ny extradans. Påbyggnads hade lite mer nytt att smälta, Schottis annorlunda och Dans uti lövad sal. Bröllopshambo - ny förra gången - repeterades grundligt.
   En hel del anmälningar till Vårfesten tillsammans med 4a Skåne, togs upp av Bo P. Verkar bli en god skara som åker till Teckomatorp den 1 april.

2011-03-12
   Gårdagens dansträff på Jägersbo inleddes med en snabbkurs i den av så många bortglömda dansen Roslagspolka. Det var Ewa H som skötte instruktionerna understödd av Rasmus G. Ett hundratal dansare hade hittat till Jägersbo och med Liljas orkester - förstärkt med en tredje speleman - blev det en lyckad kväll för alla. CH-blommor i Hörby hade skänkt blommor och andra varor från butiken till vinster i lotterierna, som så när som på ett tiotal lotter blev slutsålda. Åtskilliga besökare var förstagångs, men tyvärr hade några av våra "stammisar" valt kultisen i Tomelilla. Trist när det kolliderar mellan dansställen som ligger så nära varann. Många unga dansglada som alltid. God macka i pausen som vanligt och dansgolvet underhölls med "pulver" under kvällen. Nästa dansträff är den 8 april, med Rent Drag på scenen. Flera föreningar har flaggat upp att man tänker besöka Jägersbo denna gång, i några fall som gemensam utfykt, sk "Ut-i-det-blå". Vi räknar alltså med många dansare i april, väl mött!!

2011-03-14
   Glada ungdomar var i Knislinge under söndagen och trivdes med Rose-Maries, kursen alltså inställd.
    Och Ingrid hade blivit sjuk. Ewa H tog över kurserna för vuxna, och tillsammans med Eva B som drog i bälgen på förtjänstfullt sätt, kunde programmet klaras av ändå. Även bland vuxna kursare hade några valt Knislinge, så vi blev inte riktigt lika många som vanligt. I Grundkursen repeterades, men alltid nåt nytt och denna gång Schottis på logen i Höög. I luckan mellan kurspassen passade Ewa H på att tacka Håkan N för hans insatser i Glada Gängets styrelse, med blommor och  kramar. Påbyggnads tog sen en dust med Ratata som ny och eftersom tiden räckte, valde Ewa att lägga in Roslagspolska också, som ju var med i dansskolan i Jägersbo i fredags.
    Fortfaranade tar Bo P emot anmälningar till vårens evenemang, närmast i tur är det Vårfesten i Teckomatorp, som arrangeras av 4a Skåne, där ju Glada Gänget är med, förutom Vallåkra, Rutan - Eslöv och Friska Viljor - Teckomatorp.

2011-03-20
   Kim var på planeringsmöte på söndagsförmiddagen, inför danslägret i Hästveda. Han kommer att vara med som ledare i Barnens by, tillsammans med Mette. Kurserna var välfyllda och ungdomarna mötte Grövlan som helt ny, togs emot mycket positivt, så den lär stanna ett tag i "sortimentet". I övrigt tillbakablickar, bl a dansade vi Stärkan, Malmösvingen, Näcken, Short-cake och Sockerpillret. Ingrid har tillfrisknat och i grundkursen för vuxna bjöds upp till Edelweiss, som ny dans. Välbehövlig repetition av Schottis i turer och Roslagspolska m fl. Påbyggnads fick friska upp Älvkullens polka, Familjevals fr Gästrikland och Ratata. Snäckan var det länge sen vi dansade och Ingrid tog den som ny, med noggrann genomgång. Bo P samlade under kvällen ihop namn och avgifter till Vårfesten i Teckomatorp, nära trettio från Glada Gänget har anmält sej, och det får anses som hyfsat deltagande.  Ytterligare någon som vill vara med anmäler detta snarast.

2011-03-28
   Bra närvaro som vanligt när ungdomssektionen drog igång söndagens kurs. Vi repeterde bl a Blomman, Grövlan, Rolletten och Alfadansen. Den nya dansen - Kervalls polka - fixades inte helt och hållet, trots mycket innanläsning och diskussion. Vi tar nytt tag nästa vecka. Deltagarna på vuxenkursen kommer allt senare och när "det ringde in" var endast en handfull på plats. Efterhand växte dock ringen och det blev "som vanligt". Nya danser i Grunder var E18 och Vargtassen som klarades galant. I Påbyggnads lärde Ingrid ut Schottisbugg från Eslöv, som också gick bra. Innan vi skildes påminde Ewa om att långfredag med kursavslutning snabbt närmar sig, Bo P tar anmälningar fram tom den 17 april.

2011-03-28
   I fredags var det dans i Tallparken efter Kal-Kagges orkester. Lagom mycket folk. Några av ungdomssektionens medlemmar var där för att "kolla läget" och hade en riktigt trevlig kväll, även om en del av danserna var okända.


2011-04-02
    Vårfesten i Teckomatorp var mycket trevlig, god macka, bra musik och vi kunde de flesta danserna. Totalt var vi en bra bit över 100 deltagare, varav 27 (2 återbud) från Glada Gänget. Som alltid kommenterades att Glada Gänget har så många dansanta och charmiga ungdomar med på dansträffarna, och man kan ana en lätt avundsjuka - många föreningar jobbar nog inte tillräckligt för att rekrytera barn o ungdom. Manfred & Maria svarade för sång o musik, och gjorde det med den äran, trots ett mindre missöde med en sladd som hoppade av, men Maria på knä framför Manfred fixade problemet på en minut. Tack  till arrangörerna i 4a Skåne för ett bra jobb med Vårfesten 2011. Det blir - om man tolkar de som var närvarande - fler gånger.

2011-04-04
   Kursen för ungdom igår var "fullsatt", dvs alla inskrivna var där. Det var dags för Kervalls polka och Camilla och Jessica var på plats redan innan kl 16 för att kunna vara med Mette och mej och visa.  Vi tragglade med tre danser som skall vara med på kursavslutning som uppvisningsdanser - Lucky, Ångloket och Rallarsvingen, men repeterade också bl a Jiggartango, Grövlan o Nickolinas snoa. Schottis i turer och Palais strol m byte friskades upp tillsammans med Schottisbugg från Eslöv. Nästa söndag blir det valstema.
   Även denna söndag hade inte alla kommit till kl 1830 i vuxenkursen, tråkigt för de som kommer i tid, och för Ingrid som kanske inte hinner med vad som förberetts. Nåval, ny dans i Grundkursen var E18, som gick som en dans, liksom Ny-Pet schottis, också ny. Schottis på logen i Höög, Schottis i turer och Vargtassen repeterades. Nickolinas snoa var ny i Påbyggnadsgruppen och i gruppen repeterades också bl a Schottisbugg från Eslöv, Tordmulen och Dans uti lövad sal. Eva B svarade för musiken med hjälp av sitt fina dragspel.
    Bo P tog upp de första anmälningarna till kursavslutningen, dit inte bara kursdeltagare är välkomna, utan också anhöriga, barn, föräldrar, grannar och andra intresserade. Innan vi skildes påminde Ewa H om dansträffen på Jägersbo på fredag, då Rent Drag spelar. Enl uppgifter på Facebook kommer ett femtiotal dansare att göra en utflykt till Jägersbo denna kväll - en sk "Ut-i-det-blå"-resa. Det kan således bli många på dansgolvet på fredag.

2011-04-09
    Rent Drag gav igår som väntat, järnet från början och ökade sedan. Nära 200 gladde sej själva och andra i den ena medryckande låten efter den andra. Knappt 50 besökare i grupper från andra föreningar hade kommit, och det var idel lovord över musik, mackor, dansgolv och andra arrangemang. Lotterierna sålde slut i ett nafs, med resultat att 9 glada vinnare kunde få sina vinster vid scenen i pausen. Vinsterna var sponsrade av Garden Party, och vi tackar för sponsorgåvan förstås. I köket arbetade Jägersbopersonalen intensivt för att alla skulle trivas. Som vanligt en hyfsat åldersfördelning bland dansarna, med stort inslag av yngre. Jägersbo har ju blivit välkänt  för sina  dansanta unga dansare - inte minst bland de gästande orkestrarna. Stort tack till alla som var med och gjorde dansträffen med Rent Drag till en en riktigt lyckad och trivsam kväll.

2011-04-11
   Med några återbud och flera sjuka blev det lite glest på golvet när ungdomskursen gick igång på söndagseftermiddagen. Kervalls polka repeterades liksom Jiggartango och helt nytt var Sunnanövalsen och Schottis me Siwan - båda bytesdanser. Ett antal "gamla godingar" dansades igenom (några med visning),  bl a  St Bernhards vals, Kalle P:s vals, Billy Bayou, Sockerpillret och Snurrebocken. Avslutningens planerade uppvisningsdanser fick också några minuter.
   Grundkursen för vuxna lite senare på kvällen med Ingrid, innehöll som ny dans Älvkullens polka, som efter något tveksam inledning gick riktigt bra. Ny-Pet schottis, Vargtassen, Schottis i turer var några av repetitionsdanserna.
   Ewa Blad, som spelat på våra kurser, var med för sista gången under våren och fick ta emot blommor, kramar och välförtjänta applåder.
   I Påbyggnadsgruppen gick Ingrid igenom Bälgajuck i busken som ny, en småtrevlig schottisvariant som inte är så vanlig på våra dansbanor. Vi dansade också Malmösvingen, Nickolinas snoa, Magdalena m fl, några med visning. Innan vi skildes påminde Ewa H om anmälningarna till kursavslutningen, och att skänkta vinster till lotteriet tas med på avslutningsdagen.

2011-04-18
   Igår avslutades kurserna för denna gång. Nya kurser startar till hösten, preliminärt den 11 sept (beror av kommande ombyggnader på Älvkullen). Ungdomskursens deltagare fick en intensiv eftermiddag, med Bälgajuck i busken och Lindas Schottis som helt nya. Repetition av kommande uppvisningsdanser förståss, och en mängd annat som hamnat i kulisserna lite grann - totalt drog man igenom 17 danser. Två av deltagarna har tyvärr förhinder på avslutningen. Grundkursen för vuxna handlade också om återblickar, men Träskopolka plockades fram som ny. Man dansade också Schottis i turer både fram- och baklänges. Påbyggnadsgruppen hann inte med nån ny, utan det blev endast repetitioner, och det kändes som det räckte. Ewa påminde om avslutningsfesten på fredag kl 18,  och berättade att  i fikan kommer det att serveras "nån sorts kaka", kaffe måste däremot var och en ta med själv.


2011-04-23
   Strax efter kl 18 på söndagskvällen hade de allra flesta som anmält sej till kursavslutningen på Älvkullen satt sej till bords. En välsmakande kycklinggratäng serverades av Glada Gängets fixargrupp, som under eftermiddagen förberett och tillrett det hela. Anna Chr och Victoria G  sålde lotterna till de skänkta vinsterna. Ewa H svarade för att Sten-Svante (vårt "husband") spelade de melodier som passade till kvällens dansprogram - även det komponerat av Ewa H. Vid 20-tiden bröts för fika och fixargruppen bjöd på bakelse med grädde och päron. Efter lotteridragningen bjöds på en kort uppvisning av föreningens ungdomssektion, som visade upp Ångloket, Rallarsvingen (med hjälp av några ur publiken) och Lucky. Diplomen delades ut av Sven och Mette och alla som varit inskrivna under vårens kurs hade kvalificerat sej.  Ingrid M som lett kurserna för vuxna fick blommor och applåder för sina fina insatser under vårterminen. Medlemmarna i ungdomssektionen tackade sina ledare med present i paket. Så var det mer dans till Sten-Svantes och plötsligt hade det blivit dags att avrunda kvällen. Ewa tackade alla och särskilt de som fixat och donat i kulisserna. Till sist blev det ännu en dans på begäran av några av våra unga dansare, och när den ständigt lika omtyckta Sockerpillret tonat ut, skildes vi för denna säsong. Styrelse och fixargrupp diskade upp och återställde lokalerna innan vi skildes med en bra termin och en rolig avslutning kvar i minnet.


2011-05-07
   Rose-Maries fångar verkligen sin publik, gårdagskvällen på Jägersbo var inget undantag. Drygt 175 danssugna var på plats när dansen började, och det blev full fart hela kvällen. Ett par ungdomar passade på att bli hyllade av såväl orkester som publik på sina resp fölsedagar, det var först Dessirée som fyllde 17 på fredagen och efter midnatt var det Jessicas tur att bli hurrad för. Jessica fyllde 21 på lördagsmorgonen. Jägersbo-personalen hade fixat goda mackor som vanligt, men kakan?? Nåja, allt kan inte vara på topp varje gång. Lastbilscentralen i Eslöv-Hörby hade ordnat med blommor som vinster i de traditionella lotterierna, vilket vi som ansvarar för föreningarnas ekonomi är glada för. Utan generösa sponsorer kan vi inte ha de populära (=dyra ) orkestrar som dansarna önskar.
   Dansen igår var vårens sista gammaldans på Jägersbo, men vi ses säkert till hösten igen, då Nordhs inleder den 9 september. Innan dess gäller att besöka de många sommardanserna runtom. Några förslag hittas på länken Sommardanser 2011, i menyn på hemsidan.
   Tack alla glada dansare för en bra vårsäsong på Jägersbo.  
2011-05-28
   I onsdags samlades vi i Höörs Scoutkårs stuga för träning inför dansuppvisningen på Kulrturkvartersdagen den 6 juni. Tyvärr hade flera fått förhinder, men vi som var på plats fick en nyttig genomkörare. Jämfört med tidigare år känns programmet uppfräschat och förnyat, vi hoppas att vår publik på Berggrenska gården tycker likadant. Vi har en halvtimme till förfogande med början kl 13:20, och samlas kl 13 bak estraden.
   Några passade på att beställa nya tröjor i onsdags, och de kommer att få dem uppvisningsdagen. Om fler vill köpa eller kanske låna tröja för detta tillfället är det Sven som skall kontaktas, senast söndag den 5/6.

2011-06-09
   Kulturdagens uppvisning avlöpte helt utan komplikationer. Ewa hade i samarbete med Ingrid knåpat ihop ett omarbetat dansprogram, som bjöd på såväl fräscha melodier som roliga danser. Tyvärr hade de som medverkade tidigare under eftermiddagen haft svårt att klara det pressade tidsschemat, varför vårt program fick kortas med ca 10 min (1/3-del). Stort stöd  och uppskattning från publiken gör det alltid lika trevligt att vara med. Tack till våra dansare och funktionärer för bra insatser. Nu tar vi sommarledigt.


2011-08-14
   Fullt ös på Höörs Marknad i år - ja inte uppifrån, vädret var bra - i schottislopp och uppvisning. Ett tjugotal dansare och Liljas orkester genomförde ett omväxlande och lockande program på marknadens dansbana på lördagseftermiddagen. Ewa höll i talmicken och presenterade de olika inslagen. Glada Gänget syntes också i ett av lotterierna som vanligt, och vi hjälpte också till med karusellpassning på Möllers tivoli. På söndag är det dans i Trollsjön i Eslöv, då Glada Gänget och övriga tre föreningar i "EnfyraSkåne" arangerar dans med Spelmanspojkarna på estraden.

2011-08-21
   4aSkåne hade dans på eftermiddagen vid Trollsjön, Eslöv. Efterhand blev det lagom mycket folk och vädret hjälpte till att göra timmarna trivsamma. Kiosken har fortfarande inte kommit på att dansare är storkonsumenter av "fika-i-pausen", betydligt flinkare beställningsrutiner behövs, och fler våffeljärn! För mej och många andra börjar orkestern kännas lite trög, kanske dags att boka ett annat gäng nästa gång?

2011-09-08
   Igår startade Glada Gänget höstens nybörjarkurser. Överaskande många helt nya vuxna kom ( vi blev ca 20 sammanlagt ) och vi tror att det blir några till nästa gång. På programmet var det mest foxtrot med stegträning, fattningar och vändningar på alla håll. Lyckat och uppskattat. Ingrid svarade för instruktionerna förståss, och Sten-Svante såg till det musikaliska, med Bo som teknikansvarig.
Sämre tillslutning var det på barn- och ungdomskursen s

2011-09-10
  Konkurrensen från alla evenemang runtom i mellanskåne blev för stor tom för omtyckta Nordhs m Manfred på¨scenen. Knappt 100 hittade vägen till oss. Vi som var på plats hade väldigt roligt och stämningen var på topp hela kvällen. Mattias bjöd på pyttipanna i stället för den vanliga smörgåsen och det var poppis. Kvällens sponsor var Elmelid's musik i Höör  är ju månadens sponsor och lotterierna sålde bra trots lite besökare.
om ev måste ställas in denna termin, vi får se hur det ser ut på onsdag.

2011-09-12
   Glada Gängets medverkan  på Fritidsfestivalen fick välförtjänt uppmärksamhet i det stora utbudet av aktiviteter och föreningspresentationer. Förutom information, genomfördes en uppvisning med lite ovanligt upplägg: först dansade ett av paren en grunddans, sen dansade alla en variant. Vi dansade alla grunddanserna - Vals, Polka, Schottis, Mazurka och Hambo, samt Snoa - och följde upp med Smygvals, Pariserpolka, Vargtassen, Skånsk mazurka och Hambo från Farsta, samt Svingen och Malmösvingen. Som avrundning på uppvisningen hade Ewa lagt in Skanörs blandning och Sternpolka. Åtta par deltog.
   Häftigt regn mitt på dan bidrog nog till att publiktillströmningen resten av eftermiddagen blev något svagare än alla hoppats, men vädret kan man inte rå på.

2011-09-12
   Trettio dansare mötte upppå fortsättningskursen igår kväll på Älvkullen, som genomfördes med Ewa som instruktör, efter att Ingrid strax innan meddelat förhinder. Programmet följde emellertid Ingrids intentioner och dansarna fick - som det skall vara första träningskvällen - en bra uppföljning av drygt 20 tidigare inlärda danser. Några dansare var helt nya och vissa moment visades därför lite extra omsorgsfullt. Sten-Svante spelade bra låtar och Bo P såg till att tekniken fungerade.
  Överraskande var att samtliga bord i lokalen var nån annanstans och fikapausen blev därför onödigt påfrestande med  tallrik i en hand och kaffe i den andra och  kaka i den tredje, eller hur det nu var. Många blev också störda av att det var en hel del spring ut och in i olika förråd under kvällens lopp. Vi får hoppas att det inte behöver bli så här fler ggr.

2011-09-16
   I onsdags höll vi tummarna för ett att en stor skara unga nybörjare skulle ansluta sig till vår kurs. Dessvärre blev det inte så och vi beslutade att lägga ned nybörjarkursen för ungdom denna terminen. Vi tar nytt tag efter jul.
Vuxna som vill lära är det däremot gott om och Ewa höll i trådarna i kvällens tema som var "tango som sällskapsdans". Under de två timmarna blev det också lite tillbakablickar på förra onsdagens program Foxtrot , och lite förhandstitt på nästa gångs tema "Slowfox för nöjes skull". Dansarna känner av de små utmaningar som läggs in samtidigt som alla hänger med utan att förtröttas, lagom svårt hela tiden alltså. Linnea och Camilla som nyss firat födelsedagar firades med en kort sång och hurrarop.

2011-09-18
   Sven J och Ingrid M deltog i dagens instruktörsfortbildning, anordnad i Kvidinge Folkets Hus av GRF:s dansinstruktörssektion. Trevligt arrangemang me en rad nya danser, de flesta skrivna av instruktörer inom GRF. Bl a lärde vi Kajsas vals, Trevligt att mötas (vals) Dear One,  Blomsterschottis, Gamle Svarten, Handelsboden och Torslandasvängen. Några av dessa kommer nog att införlivas i Glada Gängets dansprogram, vi tyckte särskilt om Trevligt att mötas, en bytesdans till en fin melodi. Vår egen Ingrid M:s Älvkullens polka var förstås med, men den kunde on och jag redan.
Helsingborgs GDF svarade på ett utmärkt sätt för arrangemangen och kökets prestationer lämnar inget övrigt att önska.
  En stunds diskussion om den sk "orkesterlistan"  på slutet tycks vara ofrånkomligt på våra träffar, och denna gång var inget undantag. I botten ligger nog föreningarnas olika uppfattningar om vilka danser som orkestrarna skall kunna, contra orkestrarnas vilja/förmåga att uppdatera sin repertoar för några få föreningars behov. Till höstmötet i slutet av oktober, skall föreningarna ha lämnat synpunkter på omodernt och nytt. Nu blir det benen i högläge, om ett par timmar är det kurs på Älvkullen, med bl a Tre Ting och Sillarompa som helt nya danser för söndagsgruppen.

2011-09-19
   Gårdagen avrundades med fortsättningskurs på Älvkullen, Ingrid guidade och Sten-Svante lät tonerna flöda över dansgolvet. Under hösten kommer Glada Gänget att göra några återblickar och väcka en del numera sällan förekommande danser till liv. Igårkväll fick vi stifta bekantskap med Tre ting - en  polkavariant - och Sillarompa - en schottisvariant.  I övrigt fick de många deltagarna uppfriskat ett 15-tal danser, bl a Roslagspolska, Ny-Pet schottis, Magdalena, Hambo från Farsta, Schottis i turer, men också sk "moderna" som Slowfox, tango och vanlig foxtrot. Drygt trettio var med på träffen och hade trevligt tillsammans.

2011-09-22
   Så har vi haft tre kurskvällar för nybörja med i huvudsak "modernt" på schemat. Igår blev det mycket slow-fox, men Ewa snabbintroducerade bl a gammaldansens vanligaste steg, fotombytes- eller växelsteget. Några av de inskrivna deltagarna hade i förväg lämnat återbud, bl a pga skolarbete och sjukdom. Innan vi skildes påmindes om att nästa onsdag är det ingen kurs, efterom fullmäktige har sammanträde i danslokalen. Kursen återupptas igen den 5 oktober, då innehållet efterhand kommer att bli mer och mer gammaldans. Nya och gamla deltagare är välkomna, vi kör onsdagar 3+3 ggr innan terminen avslutas.

2011-09-26
   Lagom många - drygt trettio - på fortsättningskursen i går kväll. Ingrid håller greppet och bjöd på ett omväxlande och delvis utmanande program, m ett tjugotal danser av olika slag. Ordentlig genomgång av Malmösvingen, Dans uti lövad sal och Fiderussen, medan Nypet schottis, Mignonvals och Skanörs blandning snabbvisades. Från förra gången repeterades Tre ting och Sillarompa (vi har ännu inte hittat orginalmusiken till Sillarompa - kan någon hjälpa oss?).


2011-10-02
  Arkelstorps GDG firade femtioårsjubileum igår i Arkelstorps Folkts Hus, med buffé, allsång, lotterier och dans. Åtskilliga hade mött upp för att hylla föreningen. Bland gästerna märkes bl a Sven Malm med hustru som repr förbundet. Glada Gänget var välrepresenterat med 8 deltagare - Ewa o Sven från styrelsen, med resp, samt 4 av föreningens härliga ungdomar. Hörby-Frosta företräddes av Leif Brink, också m respektive.
Kvällen inleddes med buffén, som bestod av honungsmarinerad fläskfilé och potatisgratäng, en mängd rotfrukter och sallader som tillbehör, allt följt av kaffe. Från scenen ledde Jackpots det trevligt hopkomponerade allsångsprogrammet. Så blev det då dags för dans, och naturligtvis svarade  Stefan och de andra i Jackpots för en rolig och lättdansad melodikavalkad. Efter ett par timmar hölls paus. Då passade S Malm  på att hylla föreningen och dess medarbetare med förbundsnålar av guld och andra valörer. Sedvanligt tackande och hurrande förståss. Äppelkaka m vaniljsås passar till årstiden och bräddfyllda fruktfat och godisskålar kompletterade. En massa vinster delades ut i lotteridragningen, men sen var det dags att slita sulor igen. Jackpots spelade sistan vid midnatt, och efter kramande och tackande drog Opeln tillbaka genom dimmorna till Höör, där Camilla hämtades av sin mamma fvb till Håstad, Jessica hoppade snabbt inomhus och förmodligen direkt i bingen hos sej. Ewa o Bo hade släppts av först och det var skönt för Pia och mej att komma hem till Malte strax efter 0130.

2011-10-03
   Redan på tidiga eftermiddagen träffades några entusiaster från Glada Gänget på Älvkullen för att inviga två par - varav det ena snart skall gifta sej - i dansens mysterier. De var syskonen Cindy och Filippa - tidigare elever i Glada Gängets ungdomskurser - som tyckte att det var hög tid för karlarna att lära sig åtminstone lite grunder. Efter knappt 90 minuter var vi en bra bit på väg med foxtrot, och enigheten var stor om att fortsätta fler söndagar.
   Fortsättningskursen ledd av Ingrid, följde direkt efter. Malmösvingen och Fiderussen bl a, repeterades så att alla hänger med. Nya låtar till många av danserna hade plockats fram av Ewa och det var omtyckt. Nya danser hör till en lyckad kurskväll och igår blev det en trevlig bytesdans av familjevalstyp, nämligen Sunnanövalsen. Ingrid kommer nästa vecka att med hjälp av ett par verkligt intresserade och kunniga ungdomar - Jessica och Camilla - ta upp en dans från vårens ungdomsdansläger, nämligen Cotton Eyed Joe, en polkavariant till medryckande cowboymusik.

2011-10-06
   Grundkursen (nybörjarkursen) ledes av Ewa H, som i gårkväll fortsatte lektionerna på Älvkullen. Repetition av foxtrot - tango - slowfox förståss. Tresteget (ingår tex i schottis o polka) är knepigt för några, men med olika infallsvinklar och täta byten av danspartners har de flesta fått bra grepp nu. I går dansades således en hel del  med detta steg inblandat, t ex Schottis m polkaomdansning, Haderianschottis men även  Am promenad och Svingen. Fortsättning följer på onsdag..

2011-10-09
   För andra gången på tidig söndagseftermiddag, var det träning inför kommande bröllop. De fyra deltagarna gör stora framsteg och är nu hyfsat säkra på Foxtrot. Vals introducerades därför och den gick mycket bra. Det blir mer träning framöver, men nu gör vi ett uppehåll pga lokalen är bokad för annat.
   Under Ingrids kristallklara ledning har ytterligare en söndag med fortsättningskurs avverkats. Först några repetetioner, sen var det dags för Cotton Eyed Joe - vars popularitet hastigt växer, efter introduktionen på senaste sommarlägret. Jessica och Camilla fick visa, först till "orginallåten, och sen till en övningsmelodi i betydligt långsammare tempo. Dansen repeterades senare och på begäran ytterligare en omgång efter ordinarie kurstid. Snurrebocken har vi inte haft med på länge som ny, och det var dags för en ordentlig genomgång. Magdalena, Fiderussen, Malmösvingen, Sillarompa och Dans uti lövad sal, lyftes fram, tillsammans med ytterligare ett 15-tal andra. Påmindes på slutet om fredagsdansen på Jägersbo.

2011-10-10
   Eleverna på det nya gymnasiet i Fogdaröd - Frostagymnasiet - hade dans på schemat på måndagsförmiddagen, med Glada Gänget som ansvariga. I samråd med skolans ledning, skulle i första hand Foxtrot läras ut. Vi höll till i den gamla gymnastiksalen, som bortsett från "glidet" uppfyller alla krav. På nära två timmar, med kort rast, hann vi med foxtrotens grunder med vändningar och Am promenad som bonus på slutet. Teamet bestod av Inger, Mette, Jessica och jag själv, samt Bo vid ljudanläggningen. Skolan skall nu göra en utvärdering, och bestämma vilken omfattning det skall bli framöver på Dans-i-skolan, för deras del.

2011-10-13
    Nybörjarkursen, som leds av Ewa H, avancerade rejält i går kväll, då tre nya danser visades. Gruppen är inte så stor och när några par saknas blir det ganska intimt. Nåja, dryga dussinet i ringen var vi åtminstone, och vi hade trevligt tillsammans. Nya danser var Jessiepolka, Oh Susanna och Gammelschottis.

2011-10-14
   C-laget levererar verkligen! En kanonkväll på Jägersbo, med en bit över 150 dansare på golvet. Många ungdomar som vanligt (ett tjugo-tal under 20) och de gillar verkligen gammaldans till C-laget. Connys hund syntes inte på scenen igår, övernattade hos vänner. Blomsterboden var kvällens sponsor och tjusiga blommor i krukor och arrangemang lottades ut i pausen. Våra sponsorer gör skillnad för Höör och Hörby GDF, genom sponsringen blir täckningen av kostnaderna rejält förbättrad varje dansträff, TACK till sponsorerna således. Kvällen gick fort, som alltid när det är roligt. Strax innan "sistan" var det dragning på entrébiljetterna, och en glad Ulla kunde hämta en fribiljett till nästa dans på Jägersbo, den 11 nov, då Rose-Maries spelar

2011-10-17
   Söndag = påbyggnadskurs på Älvkullen, denna gång med Ewa som ledare. Ingrid kämpade hemma med migrän. Kvällen startade med några repetitioner, men nya danser skall det också vara. Denna gång Köra (Körepolska), en rolig och enkel dans som dansas med Snurrebockasteg men oftast i 2/4-takt. Snabb polka beställdes  och levererades av Sten-Svantes. Salta hunden har inte tagits upp på ett tag och det märktes, dansen fick startas om flera ggr, innan alla va me. Ewa tragglade en del med Cocosnöten, men den gick så småningom hyfsat bra. Sammanlagt var vi 30 på banan och ett tjugotal danser tog vi oss igenom.
Innan vi skildes påminde Ewa om att vi nu tar upp anmälningar till avslutningen, dit även icke-kursdeltagare är välkomna. Så passa på att bjuda på fest i Glada Gängets regi den 20 nov, det blir både mat och dans, för en billig peng. Anmälningar ill Bo P i första hand.

2011-10-20
   Så träffades vi för sjätte gången på nybörjarkursen i går. Ewa har ju huvudansvar för denna och hade lagt upp kvällens program. Förutom de så viktiga återblickarna och repetitionerna var den nya dansen polka, som lektes fram med den säkra metoden schottis-polka, dvs två växelsteg fram + två växelsteg runt 1 varv. Efterhand lades på fler växelsteg runt och de mest försigkomna klarade mer än 8 varv innan salen snurrade fortare än dansparet.  Våra unga medhjälpare Camilla o Jessica var förstås med som vanligt, liksom delar av styrelse o respektive. Bo P inspirerade Sten-Svantes, men tog själv en svängom emellanåt. Nu blir det uppehåll en onsdag i denna grupp, eftersom fullmäktige måsta ha sitt sammanträde i "vår" danslokal, nästa onsdagsträff således den 2 nov.

2011-10-24
   Ewa och jag (Sven) åkte till Folkets hus i Lomma på söndagsmorgonen, för att representera Glada Gänget vid förbundets höstmöte. Flera föreningar saknades, en del kanske tyckte det var för långt att åka. På dagordningen fanns bl a budgetfrågor 2012, orkesterlistan, dragspelets (programbladet) framtid, ungdomsmedlemmars status, hemsidan,  Budgetförslaget  godkändes med några småjusteringar, Orkesterlistan - som diskuterades för femtioelfte gången, minst - beslutades oförändrad, klargjordes också att  den danslista som omnämns i stadgarna är listan som är kopplad till "Svarta pärmen" - instruktörshandboken. Dragspelet som kännetecknats av alldeles för mycket fel de sista åren föreslogs av styrelsen att utgå - ingen verkar gitta sköta det praktiska längre. Det blev emellertid bakläxa, mötet ansåg att det tryckta programmet var viktigt och beslutades att behålla detta även 2013. Ett nytt medlemskort för 15-18 åringar föreslogs och antogs. Carina Johansson, som sedan årsmötet är GRF:s webansvarige, presenterade de förändringar som är på gång, och fick i stort sett mötets välsignelse. Utseendet skall piffas upp, enklare länkmeny, och enhetligare presentationer av föreningarnas informationssidor. Beslutades också att de föreningar som har egna hemsidor skall tydligt ange att det är GRF-anslutna och ha länk till förbundets sida.
   God mat (helstekt karré, stekt potatis, sås och tillbehör) och välfylld frukostbuffé och gott kaffe fick deltagarna att utbrista i spontana applåder för kökets prestationer.

2011-10-24
   Söndagens kurs höll på att haverera när Sten-Svante vägrade spela. Blixtinsats av Ewa o Bo räddade situationen och allt blev snabbt som vanligt. Ingrid ledde de ca 35 dansarna till nya höjder, med bl a Får jag lov?, Familjevals från Gästrikland och Nickolinas snoa som "nya" danser. Repetition av några från förra veckans program, som t ex Körepolska och Salta hunden. Anmälningarna till avslutningsfesten trillar in, men festkommittén vill gärna att anmälningarna inte ligger och drar i onödan, utan kommer så snart som möjligt, bl a för att vi måste komma upp i visst antal för att kunna ha levande musik på festen.

2011-10-31
   Vi var som vanligt ca 35 dansare på söndagskvällens kurspass. Kvällens helt nya (men ändå gamla) dans var Sväv, en egen och "avig" dans, som ibland användes i snoa, när yrseln sätter in. Körepolska till hambolåt kan väl också anses som ny. Älvkullens polka var med i våras, men behövde verkligen repeteras. Cotton Eyed Joe togs upp till låten Joddlarkärlek och det gick utmärkt. I övrigt repetitioner av de senast utlärda bl a Nickolinas snoa, Billy Bayou och Sunnanövalsen. Ewa påminde om anmälningar till avslutningsfesten, då vi bokat Liljas orkester. Ännu är det lite tid kvar att lämna anbud på gitarren.

2011-11-02
   Ewa inledde den sista 3:e-delen av nybörjarkursen denna terminen, med total repetition. Valssteg tränades intensivt under kvällen och det gick hyfsat bra, men en del återstår innan vi släpper detta grundsteg. Polkan utveckades med fler steg runt. Pariserpolka finslipades, liksom Schottis. Tiden räckte också till Jessiepolka och populära ringlekarna Am promenad och Oh Susanna. Som vanligt påminde Ewa om anmälningar till avslutningen den 20/11 och dans på Jägersbo den 11 nov, då härliga Rose-Maries spelar upp till dans.

2011-11-12
   Grand finale på Jägersbo i går, med alltid lika kompetenta Rose-Maries på scenen. Trots en del störningar - punka på orkesterbilen och ovanpå det en trasig högtalare - kom vi igång med bara några minuters försening. De 210 dansarna väntade tålmodigt - en del hade köat en halvtimme före insläpp -  väl medvetna om att de väntade på något gott. Damerna hade denna kväll förmånen att få bjuda upp fram till paus, och det uppskattades verkligen. Snabba ryck behövdes, särskilt den första timmen, om den påtänkta kavaljeren skulle hittas i vimlet. Dubbla ringar förekom i de allra flesta gammaldanserna.
   Bosses Bilservice i Höör är månadens sponsor och det syntes på lotterivinsterna - massvis med hinkar  innehållande allehanda bilvårdprodukter.  De nya - trycksvärtan hade knappt torkat - programmen för 2012 fick en strykande åtgång. Macka med krabbsallad i pausen smakade bra. Även denna dansträff hade vi dragning på entrébiljetterna och en omtumlad Åke A fick ta emot stora kramar av ordf Lene och Ewa, tillika en fribiljett för januaridansen m Liljas.
Säsongen på Jägersbo är med detta slut och våra föreningar är glada över att genomsnittligt antal vuxna dansare ökat med drygt 25%, och ungdomsdansarna (tom 18 år) med 17%. Strävan att med välkända danser till bra orkestrar locka publik till Jägersbo lönar sig. Vi ses 2012!!

2011-11-14
   Fortsättningskursen hade sin sista träff för säsongen på söndagskvällen. Ett trettiotal deltagare möttes av Ewa, eftersom Ingrid flaggat upp senare ankomst. Efter uppvärmning och några repetitioner var det dags för en av dagens "nya" danser: Schottis annorlunda, en trivsam variant. En stund senare kom Ingrid och hon tog bl a fram Ratata och Bjällerklang, som vi inte haft med på länge. Ewa och Bo visade upp Fan-i-banko, en riktig klassiker, som dansas omväxlande som mazurka och vanlig polka (3-takt och 4-takt).

2011-11-18
   I onsdags avslutades 1a delen av vår nybörjarkurs, kursen fortsätter till våren. Ewa kunde inte vara med utan det blev undertecknad (Sven) som fick leda kvällens danser, efter Ewas program. Det har slirat en del med växelsteget (typ schottis och polka) och valsen. Det blev därför fokus på detta och det verkade göra nytta. Även snoan förbättrades. Naturligtvis dansade vi också, bl a Schottis, Foxtrot, Tango, Svingen, Polka och som ny dans provade vi på Smygvalsen.
Att ha nybörjarkurs på onsdagarna har gått bra, deltagarna har kämpat på ordentligt, även om det inte alltid varit lätt. Kursen fortsätter till våren med del 2.

2011-11-21
   En fest är en fest och då har man roligt tillsammans. Söndagens terminsavslutning på Älvkullen i Höör var inget undantag. Många hade med sig små paket som skänktes som vinster till kvällens lotterier. Tre ringar såldes slut i ett nafs. De 65 deltagarna bjöds sedan på mat - kassler i sås, potatis och olika grönsaker - tillagad av Glada Gängets fantastiska fixargrupp (Inger P, Ewa H och Kerstin M). Lotteridragningen tog vid medan Liljas orkester gjorde de sista förberedelserna på scenen. Det hade kommit in ca 35 vinster och klockan tickade mot halv åtta när Rasmus och Jessica drog igång första dansen. Dansprogrammet hade gjorts av Ewa H , med varannan modern och varannan gammal. Golvet fylldes direkt och stämningen steg ytterligare. Efter en dryg timme var det dags att packa upp fikakorgarna. Ewa H och Sven J passade på att dela ut tack och blommor till Ingrid M som lett fortsättningskursen under hösten. Tre särskilt flitiga och duktiga medhjälpare på kurserna (både grundkurs och fortsättningskurs), nämligen Mette S, Camilla P och Jessica G, fick - lätt överraskade - rosor, som tecken på föreningens uppskattning. Rasmus och Jessica i kvällens orkester fick också ta emot blommor. Deltagarna kompletterade med kraftiga applåder, glada tillrop och golvstamp. Dansen fortsatte sedan fram till kl 22. Då återstod röjning och en del diskning för föreningen och nedtagning och packning för orkestern. Strax innan kl 23 var allt klart och lokalen bommades igen.
   Deltagarnas betyg var högt: "Så gott det var", "Extra roligt med orkester till dansen", och liknande, hördes överallt i foajén, när alla nöjda och belåtna kommenterade innan hemfärden.


2011-12-03
   Gammaldansåret tillsammans med Hörby-Frosta GDF avrundades i går i mysiga Byahuset i Ludvigsborg. Föreningarnas funktionärer och styrelser samlades för att äta en bit, sjunga och dansa. Vid ankomsten bjöds på pepparkakor m ädelost och varm glögg, sen fick vi leta upp våra platser vid borden. Lene hade kodat alla på "sitt" sätt och sett till att alla hade gott sällskap. Inger o Kerstin svarade för matsedeln och vi fick marinerad filé med grönsaker och potatisgratäng. Bo P svarade för vishäftena och det blev mycket sjungande innan kaffet på maten. Dans till CD och Ewa var DJ. Ingrid M visade sin senaste dans - Fomb - som alla snabbt lärde. En paus för kaffe med kaka och sen fortsatte dans och samvaro fram till 5 i midnatt. Som avrundning tackade Lene för ett bra år, med goda arbetsinsatser av alla för vårt gemensamma bästa. Inger o Kerstin fick varsin blomma för den goda maten. En mycket trevlig kväll.

2011-12-13
  I söndagskväll tog ungdomssektionen och medhjälpare (Sven, Mette, Jessica, Camilla, Victoria och Anna) emot en tonårsgrupp, som ville pröva på lite sällskapsdans. Gruppens vanliga söndagsträff var därför flyttad från församlingshemmet till Älvkullen. Några hade tidigare provat på lite street och bugg, men inte några pardanser. Så vi hade ett program som innehöll Am promenad, Sambaglädje, Schottis och Polka. Alla danserna  gick bra förståss, med så härliga medhjälpare och när vi hållit på ca 45 min bröt vi för lite fika och snack.  Ytterligare en dryg halvtimme återstod när drömtårtorna försvunnit. Efter repetitioner så visade våra "töser" några favoriter, bl a Sockerpillret och Nickolinas snoa. Gästernas ledare var Robin Nordh, och innan vi skildes diskuterades hur vi skulle fortsätta med gruppen.

2011-12-20
   Årets antagligen sista dansträff var idag på Sätoftaskolan, där en grupp elever valt att dansa med oss i Glada Gänget. Mette och jag träffades i god tid och åkte tillsammans till Älvkullen för att hämta Sten-Svantes. Där var full fart med dansgrupper från Eden, som höll på med repetitioner. På Sätoftaskolan mötte en vaktmästare och vi åkte hiss till sal 4-5, en delbar lokal med plats för två klasser samtidigt. Lagom efter ljudprov kom så eleverna, vi var beredda på att några hade prövat på förut, men satsade på att intensivträna växelsteget i schottis med polkavändning. Vi hade ca 75 min med gruppen och hann med bl a nyss nämnda Schottis m polkavändning, Am Promenad, Träskopolka, Bjällerklang och snabbrepetitioner. Mette och jag visade mazurka, hambo och Nickolinas snoa. En lärare (Kristina) som var med hela tiden hade fixat vars en chokladtomte till Mette och mej, som tack för insatsen. Kristina var också med och dansade. Innan vi skildes berättade vi lite om Glada Gänget och att vi ev startar en dansgrupp i Sätofta till våren, många i gruppen tyckte att det skulle bli kul, men vi tryckte på att vi vill ha anmälningar till Mette, lappar med kontaktuppgifter delades ut.För denna sida svarar Sven Jönsson.
Skapad med Netscape 7.2
Senast ändrad 15 januari 2012
Till Startsidan