Glada Gängets logotype
Höörs Gammaldansförening 
Glada Gänget 
är en ideéll förening som tillhör
Skåneringen av GRF 
-Gammaldansarnas
Riksförbund
Glada Gängets logotype
  2002  
 
 2002-12-29
 Dansåret på Jägersbo avslutades i fredags med WÅXBO på scenen. Vår sponsor KL-Elektronik i Hörby hade skänkt telefoner, ficklampor, nummerpresentatörer mm i långa rader och de fick nya ägare i pausens dragning. I pausen passade föreningarna också på att tacka personalen på Jägersbo för året som gått och det  var Kerstin som fick representera den omtyckta och flitiga personalen  då hon tog emot en blomma från föreningarna och applåder från publiken. 
  Nästa gång vi ses på Jägersbo blir redan den 17/1. Och söndagen därpå - den 19/1 - har Glada Gänget sitt årsmöte på Medborgarhuset i Höör. Även då blir det en stunds dans.

  Hur många var vi i fredags?? Ja det blev 310 st förutom en ganska stor grupp ungdomar som inte räknas in i statistiken, således fortsatt storpublik. Det lovar gott för framtiden och gammaldansen på Jägersbo.

2002-11-28
  Kurserna är slut på Medborghuset för detta år. I söndags var det avslutning med ca 85 deltagare, som åt läckra landgångar, dansade, tackade Glada Gängets instruktörer, applåderade ungdomarnas uppvisning,  osv. Kort sagt traditionell avslutning. Ungdomarna fick diplom, några belönades med blommor för flit och stöd till grundkursens nybörjare. Ewa hade satt ihop ett omväxlande och roligt dansprogram, som innehöll det mesta av vad som lärts ut under tre terminer.
Nu blir det paus i "kursandet" till den 26 januari. Innan dess skall vi ha ett årsmöte den 19/1. Den som har förslag på medlemmar i Glada Gängets styrelse, bör snarast kontakta valberedningen.
Det återstår ännu en dans på Jägersbo i år, den 27/12 till Wåxbo. Vi ses väl då, men till dess önskas alla med anknytning till Glada Gänget 
 

En God Jul 
och ett 
Gott Nytt År

2002-11-18
  På Jägersbo är det alltid lika roligt. I fredags hade vi nöjet att få dansa till rutinerade C-laget från Bollebygd (var det ligger? Mitt emellan Göteborg och Borås.) och det var ungefär 216 förutom jag själv som hade tänkt detsamma. C-laget var en man kort, men även på tre förmår man sätta fart på dansarna. Det ungdomliga inslaget bland våra gäster är stadigt i tillväxt. Under flera år såg åldersfördelningen ut som en uppochnedvänd pyramid, nu börjar det mer likna en stadig trädstam med hyggligt jämn fördelning från övre tonåren och upp förbi pensionsåldern, och det beror inte på att vi tappat äldre dansare utan på att det fylls på med unga och medelålders.

  Kvällens sponsor svarade som vanligt för finfina vinster till våra lotterier och det var allt från verktygsväskor till fågelbord att vinna. Vi tackar för gåvorna, som ju betyder mycket för att våra dansträffar på Jägersbo skall kunna hålla jämn och hög kvalitét.
  I söndags kom vår "mamma-lediga" Carina (ungdoms-instruktör) på besök och visade stolt upp sin nyfödde. På söndag blir det dop och grabben skall heta Gustav. 
  På söndag är det kursavslutning i Glada Gänget. Knappt 90 har anmält sej. Hoppas att det blir ett par bilder därifrån, som kan publiceras här på vår WEB-plats.

2002-11-12
  Så fort tiden rusar iväg. Ett antal resdagar i jobbet, sen några sena kvällar och plötsligt har det gått flera veckor. 
Våra kurser på Medborgarhuset rullar på med stadigt lagom många deltagare. Avslutningen närmar sig och det är alltså dags att gör att en anmälan om man vill vara med på den. Anmäl Dej nu eller senast på söndag den 17 nov. Priset är 50:- och den som vill tar kaffe med till fika i pausen. För 50:-lappen får man en rejäl landgång och lättöl/läsk. Vi dansar som vanligt till Sten-Svantes. Arrangemanget är öppet för alla glada dansare.

2002-10-19
  Vilket drag, vilket tryck vilken stämning....
Nytt rekord på Jägersbo i går då härliga Ros-Maries spelade. 324 betalande dansare, plus en ovanligt stor grupp ungdomar (fri eller reducerad entré). Hittills i år har vi haft därmed haft 265 besökare i snitt. Kvällens sponsor - CH-blommor i Hörby - hade skänkt ett stort antal fina blommor till våra lotterier. Vi tackar för bidraget och anar att även våra sponsorer är nöjda med den stora publik vi kan glädjas åt. Den positiva och alltid glada Personalen på Jägersbo gjorde som vanligt bra ifrån sej och hann få fika klart till alla. 
Vi kunde också notera att en ansiktslyftning har skett interiört på Jägersbo. Området vid serveringen har lättats upp och utbyte av möbler har påbörjats. Längs ena väggen hängde nya takarmaturer som gav en helt ny stämning. Ytterligare åtgärder planeras och vi är spända på fortsättningen.
2002-10-16
  Läste häromdagen att Granbacken äntligen får en ny ägare, som kommer att fortsätta med danskvällar och fester, precis som det varit innan. Vi hoppas att det inte dröjer för länge innan gammaldanserna på Granbacken åter är igång.
2002-10-09
  Söndagens kurser hade betydligt fler deltagare än första träffen, och ännu några har meddelat att de ansluter nästa gång. På ungdomssidan kan några till få plats men inga nya kan tas emot efter den 13 okt. 
Föreningens nya tröja har strykande åtgång. Brist på vissa storlekar kan snabbt uppstå och då får man vänta till vi hunnit få en ny leverans.
Söndagens SvD hade ett fint reportage om Glada Gängets verksamhet, och det var särskilt roligt att se att man tagit in bilder på några av våra unga medlemmar, som i full fart virvlade runt på dansgolvet. 
2002-10-05
  Ungdomsträffen i Finja i går (fredag) var en stor framgång. Drygt 60 dansglada hade mött upp på denna första Ungdomskultis-dans. Majvi som hållit i trådarna med visst stöd av Sussi och Tyresvingen m fl, var helnöjd. Dansen höll på till kl 00:30 och det var nog vad de flesta orkade med. Värdfolket på bygdegården hade som alltid ordnat fika av hög klass. 
Alla deltagare var cokså mycket nöjda och önskade att denna träff snart skulle följas av flera liknande. En utmaning som arrangörerna med glädje tar upp.
2002-10-02
  I söndags inleddes höstens kurser på Medborgarhuset. Först ut som vanligt ungdomarna. Det var färre än väntat som dök upp, men vi som var där var eniga om att fortsätta med 2 kurser för barn och ungdom. Vi hoppas förståss på fler deltagare nästa gång.
  Även vuxenkursen drog igång och visst kunde vi varit fler där också. Har man månne glömt? 
Alla kurserna ledes nu av Ewa med bistånd av Sven och på ungdomssidan även av Lott. 
En journalist med block och kamera dök upp denna söndag och tog många bilder och intervjuade både dansare och ledare. Vi får så småningom se resultatet i SvD.
2002-09-30
  Vårt distrikt hade idag en träff i Staffanstorp. Vår förening repr av Ewa, Hans och Sven. Dagens huvudfråga var som flera gånger förut, hur GRF skall nå ut till en bredare publik. Stundtals var ordväxlingen  ganska frän, vilket jag tolkar som att det varken saknas engagemang eller idéer. Men visst är det oroväckande att någon av "våra" orkestrar lägger av eller byter inriktning. Särskilt som det samtidigt på sina ställen blir färre besökare till dansträffarna. 
2002-09-19
  Så har det blivit nästan klart med dansprogrammet på Jägersbo 2003. Inom kort kommer det att publiceras här på WEB-platsen. Vill Du ha info, är det bara att skicka ett mail till hoor@grf.nu.
Det räcker att skriva "skicka dansprogrammet".
2002-09-14 Carina har fått ett gossebarn. Vi gratulerar!!!!!!!!!!
2002-09-15
  Så har vi haft ytterligare en trivsam och dansant publik på Jägersbo. I fredags var det Mattis orkester, som stod för det musikaliska inslaget. Trots att Eslöv lockade med Kulturnatt var lite över 230 betalande dansare på plats på Jägersbo och de flesta blev nog en aning överaskade när Mattis annonserade Vargtassen som första gammaldans. En riktig rivstart, faktiskt. Som vanligt såldes en hel del lotter. Kvällens sponsor var Schildts Skor i Hörby, Sponsorgåvorna är synnerligen viktiga för att vi skall kunna hålla den kvalitét som vi vant oss vid på våra dansträffar. Vi tackar således Rolf för hans genrösa sponsring. 
  Jägersbodirektör Mattias P syntes från och till under kvällen. Hans flitiga personal fixade som vanligt läckra mackor och som en bonus denna fredag fick vi tårtbitar därtill. Tyvärr räckte inte tårtan till alla, några fick istället en god kaka med fyllning (jag vet inte vad den kallas!).
  Majvi och Sven tog upp anmälningar till Ungdomskultisen i Finja 4/10. Det finns plats för några till och det är bara att kontakta någon av dessa, om man vill vara med.
2002-09-06
  Skåneringens  instruktörer var på fortbildning i Janstorps Bygdegård förra helgen. Det var Ingrid, Ewa och Sven som representerade Glada Gänget. Ett par gånger om året anordnar distriktets danssektion sådana här träffar. Ett 25-tal instruktörer hade möjlighet att vara med. Det var förstås en del repetitioner, men några nya danser fanns med, t ex Bälgajuck i busken, Anna-mosters Vals och Isabella. En hel dansdag kräver lite  mat också och denna gång serverades en läcker kycklinghalva med goda tillbehör. 
2002-08-27
  Läste häromdagen om de stora problem som våra grannföreningar hamnat i, genom att gamla anrika Granbacken stängts av konkursförvaltaren. Vi i Glada Gänget håller tummarna för att det skall bli kortvarigt uppehåll och att en seriös köpare, snabbt tar över och kan återställa ordningen. Naturligtvis är alla Granbacken-dansare välkomna till Jägersbo, nästa träff är den 13 september, då vi dansar till Mattis.

2002-08-27
   Tiden har inte räckt till för uppdatering av hemsidan, men nu kommer en kortis. Fredagen den 16/8 hade vi nöjet att få dansa till Robbans orkester på Jägersbo. Det var som väntat full fräs och alla på dansgolvet från första stund. Något för hög ljudvolym tyckte någon, men det fanns någon  som visste vilka knappar som skulle skruvas, så var det ur världen. Augustidansen är traditionellt en av de svagare på året vad gäller antalet dansare. Denna gång var inget undantag, vi var "bara" drygt 150 betalande, men det var väl inte lite med tanke på kräftkalas i Eslöv och Festival i Malmö, dessutom hade ju vädret säkert fått många att planera en grillkväll hemma med grannen. En kort stund runt 20-snåret kom det dock en åskskur över Jägersbo. Men det var bara mycket lokalt, så "grillarna" hade säkert en fin kväll också. 
Konsumhallen hade sponsrat våra lotterivinster och det var förståss korgar och kassar med matvaror som vinnarna kammade hem. Det är alltid trevligt att ha matkorgar som priser i lotteriet, och vi tackar Konsumhallen för deras generositet.

2002-08-10
  I strålande (nästan) väder och med en mycket stor åskådarskara på plats, kunde Glada Gänget genomföra årets schottislopp. Ca 40 par deltog och fick minnesplaketter. Ganska många barn och ungdomar dansade också och de visade att schottis är ingen dans "bara för gamla" utan en dans för alla. 
  Efter loppet och en kort paus, visade så Glada Gänget upp ett urval av danser från de pågående kurserna. Ett 20-tal par vuxna och 6-8 par ungdomar med ledare, dansade det program som Ingrid gjort iordning. De flesta danserna klarades av alla, men i något fall gick några av ungdomarna till sidan, i gengäld var det faktiskt också tvärtom. Party - en relativt ny schottisvariant - klarades bara av ungdomarna.
  Det var PO Lundkvist som svarade för musiken och han är väldigt bra på det. Efter uppvisningen fick Glada Gängets ordf Ewa, instruktören Ingrid och Spelemannen var sin blombukett av en man som dök upp från ingenstans. Vi trodde först att mannen tillhörde Höörs Brottarklubb, som ju är arrangemangsansvarig, men det tycktes inte som om dessa kände till något. Vi kan bara säga tack för den fina gesten.

2002-06-28
  I onsdags träffades de flesta som skall deltaga i uppvisningstruppen på Höörs Marknad i höst. Till vår stora förtjusning kommer uppvisningen att ledas av Ingrid, vår omtyckta instruktör sedan många år. Ingrid har för avsikt att göra ett uppehåll som instruktör, och till hösten blir det därför Ewa - vår ordf. - som håller i kurserna för vuxna. Uppvisningen blir därför det sista med Ingrid på ett tag. Programmet kommer att bjuda på en del av det som läres ut på våra kurser. Ungdomssektionen kommer naturligtvis också att visa upp en del danser. 

2002-06-09
  Ett tiotal dansare med anknytning till Glada Gänget var i Sätila i helgen och dansade. Flertalet fanns på plats redan på fredagen, och byggde ett gemensamt läger med Hörby-Frostas dansare. Efter det gemensamma långbordet testade vi oss själva inne på den stora och sedan sist ombyggda dansbanan, till Lennarts ork. med Mona vid mikrofonen. Och det gick som en dans (eller faktiskt som flera). Lördagen fördrevs med besök i diverse bodar och butiker i Sätila centrum, samt med bad i den intilliggande sjön Lyngern. Dock ganska svalt i vattnet ännu. 
 På eftermiddagen deltog vi med ett lag i lek-tävlingarna på idrottsplatsen. Det var tre grenar och vårt lag "Gott&Blandat" blev tvåa i kvalomgången. I finalen tog vi i för allt vad vi hade och lyckades bärga totalsegern. Alla deltagare - 8 lag med min 6 i varje - fick pris: Varsin bägare Festis med sugrör. Roligt och enkelt som lekar skall vara. 
  Danslagets "eftersläntare" dök upp på lördagseftermiddagen, och snart satt vi alla bänkade med grillkött/korv/kassler/mm/mm på våra tallrikar. Lite "dooaah" hör till och de sista justeringarna i lagens tider klarades av. Kl 20 hälsades vi välkomna av arrangörerna från Västgöta och strax satte dansen igång till två mycket välrenommerade orkestrar, nämligen Bengt Hedins och C-laget. Vi klarade trots visst spill av dansare att "gå i mål" vid 8-tiden på söndagsmorgonen, och vår utomordentligt populäre lagledare kunde själv hämta de åtråvära "sulorna", som bekräftar att vi än en gång  genomfört en maratondans i Sätila. Vi - dvs "Gott&Blandat" - var från början 3 killar och 7 tjejer, som sjönk ihop på slutet till 3 killar och 4 tjejer. Åldern på laget spände från nyss fyllda 15 till några år över 55. Vi hade de nya tröjorna förståss och så hade vi alldels vanligt roligt med/av/åt varandra. Det togs mycket kort, både med digitalkameror och "vanliga". Inom kort kommer Du att kunna se ett collage från Sätila här på vår hemsida.

2002-05-27
  Glada Gänget deltog i Långlördagsaktiviteterna den 25/5, med ett ca 3 timmar långt program på Nya Torg. Flera av föreningens styrelseledamöter var på plats och tillsammans med instruktör erbjöds minikurser och en del uppvisningar. De nyfikna kunde få svar på olika frågor om vår verksamhet. Lite osäkert väderläge störde men bara lite, gammaldansare är ett tåligt släkte. Du som hade bråttom i lördags och vill komma i kontakt med styrelsen är välkommen, när som helst, även vi mail. Kontaktpersonerna döljer sig under rubriken Kortinfo till vänster.

  Så är vi tillbaks från Ungdomslägret i Hästveda. Ca 100 deltagare har spelat brännboll, badat, dansat, lagat mat, och haft kul i allmänhet i 3 dagar. Många kära återseenden, och följande plågsamma farväl, hör ju till ett läger där tonåringar träffas, men den moderna tekniken hjälper ungdomarna att hålla kontakt mellan dansträffarna. Nästa år hoppas vi på ett ännu större deltagarantal. Flera röster har höjts för att också utöka tiden med en dag. Många vill också ha ännu fler dansträffar mellan föreningarnas ungdomsgrupper. Vi får väl se vad det kan bli av alla önskningar, men ett är säkert: vi kommer tillbaka till Barnens By. Vi hoppas få in lite bilder från lägret snart och återkommer därför med ytterligare info från Hästveda 2002.

2002-05-17
 Nu har det hänt. Ikväll passerade vi för första gången 300 dansare på Jägersbo, vi var närmare bestämt 304, till dessa ytterligare ett antal ungdomar, som ju har fri entré. Det var Bengt Hedins som spelade. Tyvärr troligen för sista gången hos oss på Jägersbo. Bengt kommer succesivt att dra ner på gammaldansspelningarna och på sikt kommer den välkända orkestern att omvandlas till ett "vanligt" dansband. Bengt och hans mannar tackades naturligtvis av vår publik med långa applåder och föreningarnas styrelser överräckte blommor. Bengt Hedin har under många år stått för den roliga och dansglada gammaldansmusiken och hans inspelningar har flitigt använts på gammaldanskurser överallt.
 Kvällens lotteri-sponsorer var YMO-produkter i Fogdarp och Lastbilscentralen i Eslöv. De fina vinsterna lockade många lottköpare och det gick åt fyra ringar. Vi tackar sponsorerna för deras stöd till våra dansträffar i Jägersbo, sponsringen är mycket viktig för att kunna hålla en god kvalitét på dansträffarna.
 Danserna i Jägersbo tar nu paus över sommaren, men återkommer med full styrka den 16 augusti, då Robbans svarar för musiken.

2002-04-20
 I går var det alltså dags för fredagsdans på Jägersbo. Denna gång till Löpsjötorparns orkester från Katrineholm och med Åhus Glass som sponsor. 
 Det kom 251 dansanta och glada människor för att ha roligt tillsammans på dansbanan. Åhus Glass sponsring var öronmärkt till ungdomsverksamheterna i Höör och Hörby-Frosta GDF, och kanske var det därför som det kommit ganska många unga till Jägersbo, fler än vad vi brukar ha. Det blev förstås glass till alla i pausen, i samband med fikat. 
Orkestern rosades av de allra flesta , men några tyckte inte att Löpsjötorparn var i deras smak. Så är det väl alltid. Löpsjötorparns spelsätt och melodival känns kanske lite ovant för de som inte mött orkestern tidigare. Vi som haft denna förmån, och alla de som tycker om lite omväxling, var desto nöjdare med kvällen. 
 Lotterierna såldes förstås av ungdomar och det var massor med fina vinster som kunde delas ut till de glada vinnarna. 

2002-04-04
  Så har nästan alla kurser tagit slut för denna säsong. Dans I Skolan i Sätofta-området pågår ännu ett tag. 
  Långfredagen hade vi lite fest på Medborgarhuset. Vi inledde kvällen med en bit mat som bestod av Flygande Jakob, en röra av ris, kycklingbitar, bacon, bananer, jordnötter och lämpliga kryddor. Gott och annorlunda tyckte många. Vi hade ett par amerikanska lotterier, och dragningen i pausen blev en lång historia med den stora anhopningen av skänkta vinster. 
  Det var tänkt att PO skulle spela, men vi fick återbud pga att han nyligen genomgått en operation i armen. Nåväl, Sten-Svante fick rycka in och det gick hyfsat bra. Till kaffet "överraskades" vi med en rulltårtsbakelse. Ungdomarna bjöd på en kort uppvisning med bl a Vargtassen till discomusik - häftigt värre. Det blev förstås sedvanlig diplomutdelning och blomstertack till förtjänta ungdomar. Föreningens instruktörer fick fina blommor som tack för allt framgångsrikt arbete på kurserna. Tyvärr gick det inte att ändra Ingrids beslut att ta ett sabbatsår. Till hösten blir det därför Ewa själv som tar hand om vuxenkursen. Att Ewa därmed lämnar ungdomarna kan göra att vi måste se över hur ungdomskurserna skall utformas. Kurserna kommer att fortsätta i minst samma omfattning som under våren. 
  Styrelsen beslutade på senaste mötet att inte medverka vid Skånedagarna, förrän förhållandena för våra dansare blivit bättre. Däremot skall vi vara med med ett Schottislopp och en uppvisning på Höörs Marknad i början av augusti.

2002-03-24
  I går var Glada Gänget representerat på Skåneringens årsmöte i Tomelilla. Samtliga föreningar var närvarande, kanske beroende på att Skåneringen samtidigt firade 50-årsjubileum. Förhandlingarna leddes av Viveka Hansson och flöt undan bra. Inga särskilda överaskningar dök upp. Det blev en del omstuvningar i föredragningslistan, beroende på att vid valen till de olika funktionerna också behövdes en del fyllnadsval, för de som bytte befattning. 
  Det viktigaste var väl att Viveka efter 8 år som distriktsordförande återlämnade klubban till sin företrädare Lars-Åke. Tyvärr fick vi se Ungdomssektionen läggas i malpåse. Istället blev Dansinstruktörssektionen utökad, och åtog sig denna att sköta även ungdomsspecifika frågor.
  Under punkten övriga frågor blev det meningsutbyte om hur förhållandet bör vara mellan "gamla" och "moderna" på våra dansträffar. De flesta som yttrade sig ville nog behålla konceptet "var tredje". GRF:s ordf (Lars-Åke) tryckte på att föreningarna har stort självbestämmande och att det i vissa fall kanske kan accepteras med mindre avvikelser från stadgarnas krav. 

§ 2 Som gammaldans räknas 

 - grunddanserna vals, hambo, polka, schottis, mazurka och snoa 
 - varianter av grunddanserna och gillesdanser i den mån de finns i förteckning, som
 godkänts av förbundet (svarta pärmen). 

 Grunddanser bör alltid förekomma och minst var tredje dans skall vara gammaldans
 på GRFs dansarrangemang. 

  En annan fråga som ventilerades var orkestrarnas oförmåga att ibland lämna ut affischer i tid (ibland inte alls). En idé som prövats av någon förening var att be orkestern skicka kort istället och utforma egen affisch där kortet kan klistras eller scannas in. Detta var i mina öron ett bra förslag som gott kan prövas. Det ger ju också möjlighet att utforma affischen på ett för föreningen mer gynnsamt sätt. Strax efter kl 17 avslutades årsmötet och det blev en bensträckare innan vi återsamlades i den stora danslokalen i huset bredvid.
  Där hade Mattis orkester redan installerat sig. Efter lite "mingel" satte vi oss till bords och avnjöt en välsmakande och välbalanserad jubileumsmiddag, med först en minilandgång med sill och räkor, sedan varmrätt med kalkonbröst, legymer, rödkål och kokt potatis med brun sås. Sist glass med frukt och kaffe. Under måltiden hölls det många tal, och massor av presenter och blommor överlämnades till jubilaren. Så trädde vi dansen och svettades och gladdes fram till midnatt, med avbrott för jubileumstårta, lotteridragning och ytterligare något kort tal. Kvällen gick fort och jag bröt upp strax innan midnatt för återfärd till Höör.
  Några kort togs och de finns på en egen sida här på nätet.

2002-03-19
  I Fredags var det åter dags för en höjdardanskväll på Jägersbo. Jokers orkester samlade inte mindre än 284 danssugna från när och fjärran. Kvällens 3 lotterier var sponsrade av Blomsterboden i Hörby. Tolv vackra blomstergrupper fick nya ägare i pausen. 
 Söndagskurserna på Medborgarhuset närmar sig slutet. Endast en gång återstår innan avslutningsfesten på Långfredagen. Senast fick våra ungdomsdansare känna på Ålandsschottis och fyrmannaschottis med fyra turer. Den vana gruppen tränade speciellt på Norsk Pariserpolka, som kommer att ingå i uppvisningarna på avslutningen.
 Även vuxenkursen övade nya danser, bl a Ålandsschottis och Tölöstäppen.

2002-03-12
  Veckorna går undan. Vi har kommit långt inom Ungdomssektionen med kursverksamheten, och har strax klarat av vårens program. Resultatet av fliten och får den se som kommer på avslutningsfesten långfredag. Anmälningarna till Hästveda-lägret har också börjat droppa ner, och vi hoppas att de allra flesta skall kunna vara med. Priset - 230 kr - är ju inte särskilt avskräckande.
  Ingrid som leder vuxenkursen, petar diskret in den ena nya dansen efter den andra, ibland så varsamt att knappt märks. Nu senast var det Cocosnöten som var den nya dansen. Det blev också en del repetition, bl a Hambo, Skånsk Mazurka och Jessiepolka, men också Får jag lov och Wienerkreutzerpolka, t ex. Anmälningar till Orkesterforum och Avslutningsfest togs upp, och det fortsätter vi med ytterligare ett tag. Det går naturligtvis att anmäla via e-post också.

2002-03-04
  I söndags var vi i Tallparken, Vinslöv. Där fanns en mängd likadana som vi, dvs danslystna ungdomar, instruktörer, ledare och föräldrar. Anneli (och Lars-Olle) i NV distriktet hade gjort det igen. Familjedansträffen var ett faktum. Mr J spelade och vi hade himla roligt. Nisse fixade kaffe och korv me brö'. Vi var blanka i pannan och dansade alla möjliga danser, som Oh Susanna, Am promenad, Schottis, Vals, Polka, Snoa, Vilda Matilda, Billy Bayou, Norsk Pariserpolka, Hambo, Foxtrot, Kejsarinnans tango, Bugg, och jag kan inte räkna upp alla. Roligt, roligt..... Tack Anneli för att Du fixar sådana här träffar, vi kommer fler gånger. 
   Vår vuxenkurs hade träff samma söndag och Ingrid kände sej kanske lite "övergiven", när hela det vanliga hjälpgänget var i Vinslöv. Men det löste sej förstås, flera i GladaGänget-styrelsen hjälptes åt som ljudfixare och hjälpdansare. För dagen nya danser var Edelweiss och Wienerkreutzerpolka. Dessa verkade inte alltför komplicerade att lära och det gav utrymme för repetion av  flera av de redan utlärda danserna.
  Nästa gång lär det bli Cocosnöten som kommer som ny dans. Kanske blir det något mer också. Den som kommer (i tid) får se.....

2002-02-17
  Hej vad det går. I fredags dansade vi till Tellers på Jägersbo. 290 vuxna löste entré, dvs ännu några fler än januaridansen. Ganska fantastiskt att det bara ökar hela tiden. Vi skall göra vårt yttersta i styrelserna för att alla besökare skall åka hem som nöjda besökare. Kvällens sponsor CHESS i Hörby svarade för vinsterna till våra lotterier och det var fina blommor med presentkort som kunde delas ut i pausen. Sponsorernas bidrag till dansträffarna är trots den stora publiktillströmningen helt avgörande för att det "skall gå runt". Vi tackar CHESS för gåvan.
  Jägersbo hade själv personalfest på annat håll denna fredagkväll, men det gick hur bra som helst med servering och allt, precis som det ska, trots tillfällig personal. Som det brukar hade vi också en del ungdomar bland dansarna och det är mycket glädjande, både att de dyker upp på våra träffar och att de är så duktiga att dansa.
  Det har kommit inbjudan till Orkesterforum i Helsingborg. Det blir den 7 april 14-18:30. Följande orkestrar spelar: Jokers, Mattis, Janzons, Rivvers, Ulrika&Piggelinarna och Tellers. Entré inkl lunch (serveras kl 13) 150:-. Anmälan via egen föreningsstyrelse, dvs Ewa eller Thorsten (eller mail). 

  2002-02-12 
  Ibland räcker inte tiden till. Tips för hur man drygar ut med några timmar extra per kväll emottages tacksamt. Vi kör på för fullt på Medborgarhuset med våra omtyckta kurser. Hittills denna termin, har våra duktiga ungdomar hunnit med bl a E18, Vals och Polka. De mer försigkomna har också dansat Party, Norsk Pariserpolka, Schottis i turer, Hambo från Farsta , Tango, Sockerpillret och kanske någon till. 
  Även våra vuxna dansare gör stora och snabba framsteg. E18, Schottis i turer, Am Träskopolka
 är exempel på de senast inlärda danserna. I söndags började vi så smått på Mazurka och det var
 Frykdalsstegen som hårdtränades. 
  På årsmötet togs ett par bilder på dem som dekorerades. De finns nu tillgängliga här (klicka): bilder på Birgit och Gert
  Glöm inte att ungdomar helst skall vara föranmälda till dansen i Tallparken, senast den 17 feb.

 2002-01-31
 Kurserna på Medborgarhuset har startat. Som tidigare är det Carina och Ewa med bistånd av Sven, Lott och Therese som svarar för ungdomskurserna, medan Ingrid svarar för vuxenkursen, med visst stöd av Sven och Ewa. Några av höstens deltagare har försvunnit, andra har kommit till. Första kurspasset blir ju mest repetioner, men ungdomarna fick börja på Norsk Pariserpolka och kom igenom alla turer också. Ingrid tog upp en snoavariant som ny, nämligen Bytessnoa. 
"Nya" Sten-Svante skötte sig med heder. Förändringarna som gjorts sedan höstkurserna avslutades, upplevdes av alla som positiva. Går det lika bra hela tiden, kommer det att bli en mycket trevlig termin, även musikaliskt.

2002-01-22
 Så har vi årsmötet bakom oss. Den "stora" frågan om namnändring, ledde till meningsutbyte, men mötets ordförande G Larsson, kunde efter en stundtals livlig debatt som ändade med votering, slå fast, att årsmötet beslutat att ändra föreningens namn till Höörs Gammaldansförening Glada Gänget. Ett förslag till ny logtyp blev också godkänt. Årsmötet beviljade också den avgående styrelsen ansvarsfrihet, de som stod i tur att avgå omvaldes och förtjänstmärken kunde delas ut (bilder kommer förhoppningsvis). Kassören redogjorde både detaljerat och överskådligt för föreningens ekonomi, vilken befanns mycket god. 2001 har gett ett litet men dock överskott på ca 2500:-, efter bokslutsjusteringar. Det genomsnittliga antalet dansare på Jägersbo har ökat något jämfört med 2000, till 234 st, ungdomar oräknade. Årsmötet uppdrog åt styrelsen att fortsätta det goda samarbetet med Hörby-Frosta GDF även 2003. Från Skåneringen gästades vi av ordf i Dansinstruktörssektionen, S Haraldsson med maka. Han hade fått hedersuppdraget att dela ut förtjänsmärkena i brons till G Lindholm och B Nilsson. Ordf Ewa Högberg avslutde årsmötet med att framföra ett tack till de närvarande för visat intresse och framförda synpunkter, samt ett tack till styrelsekamrater och andra som på olika sätt bidragit till föreningens framgångar. Mötets ordf tackades med en ask choklad. 
 Vi hjälptes åt attställa iordning i salen och dansen kunde snart ta sin början. Det var premiär för "nya" Sten-Svantes, och allt fungerade till belåtenhet. Glada Gänget har i dagarna anskaffat en ny kraftig DENON-förstärkare och en CD-spelare (Numark Axis-2) med finesser som ställbar hastighet. Dessa inköp kommer att göra våra kurser ännu bättre. 
 I fredags var en av vinsterna i Jägersbo en korg med bakningsattiraljer. I kvällens fikapaus kom det fram ett berg med goda bullar, som vinnaren delade med sig av till oss alla. Dansens avslutades som (nästan) alltid på Medborgarhuset med Sternpolka, vid 1/2-10-tiden.

2002-01-19
 Årets danser på trivsamma Jägersbo inleddes i fredags, som vanligt i samarbete med Hörby-Frosta GDF. Det var Janzons som spelade upp till dans, och nära 290 danssugna fanns på plats. Dessutom ett antal ungdomar, som vanligt måste jag tillägga. Att så många kommer på årets första danskväll, bådar gott för det kommande året. Bland kvällens gäster syntes GRF:s ordf L-Å Nilsson med sällskap. Bra orkestrar, centralt beläget, gott kaffe och fikabröd, rimligt inträde, allt samverkar till att locka glada dansare som vill ha en trevlig kväll till Jägersbo. Kvällens sponsor - Föreningssparbanken i Höör - hade skänkt en summa pengar, som vi använde att köpa in kvällens lotterivinster för. Vinsterna gick i kökets tecken med mjöl, formar, bakpulver och andra nyttiga och praktiska ting för den matglade. Sponsorerna är mycket viktiga för våra föreningars ekonomi och vi tackar banken för gåvan. 
I föreningarna står nu bl a årsmöten och kursstarter på programmen. Men snart är det dags igen på Jägersbo, nästa gång med Tellers, den 15/2, och med Chess i Hörby som sponsor. Vi ses då, eller hur?

 

 
Kontaktpersoner
Ordf: Ewa Högberg 0413 23338
Kassör: Thorsten Liljekvist 0413 20150
Ungdomssektionen: Sven Jönsson 0413 22188
e-post:hoor@grf.nu

 
Till överst på sidan

För denna sida svarar Sven Jönsson.
Skapad med Netscape 4.7
Senast ändrad  20 januari 2003